Főoldal
Grill receptek
 Bogrács ételek
 Saláták
 Öntetek, dresszingek
 Szendvicsek
 Kürtőskalács sütés
Hidegtál receptek
 Nyárson sütés
 Frissítő italok
Sós és édes nasik
Hangulat ötletek
Viccek
 Partnerek 


 
 
 

Bográcsban készült ételek

 
bográcsgulyás, bogrács receptek


Néhány jó tanács:

Ha új, fényes bográcsot vásárolunk, elõször a rozsdagátló mázat távolítsuk el. Minden edény rozsdásodás elleni védõ mázzal kerül forgalomba. A bevonatot szabadban rakott tûzön égessük le. Elõtte kívül-belül zsírral, vagy étolajjal kenjük be. A tûzre csak akkor helyezzük rá, ha az nagy lánggal ég.
* A leégetés után a bográcsot finom kõporral vagy homokkal súroljuk át, míg fényes nem lesz. Ezután mosószeres vízben alaposan mosogassuk el, és tiszta vízzel öblítsük.
* A bogrács alatt a tûz helyét úgy alakítsuk ki, hogy a lángot a széltõl óvjuk, és a tûz melegítõ hatása a legked-vezõbben érvényesüljön. A bográcsban fõvõ ételhez lobogó tûz szükséges.
* Hogy ne égjen le az étel, a bográcsot állítsuk megfelelõ magasságra, gyakran forgassuk, és szabályozzuk a tûz lángját. Minél magasabbra helyezzük a bográcsot, annál kényelmesebb a fõzés, s annál jobban ég a tûz is.
* Használat után a letisztított bográcsot minden esetben kenjük be olajjal vagy zsírral, hogy megóvjuk a rozs-dásodástól.

 Receptek:

Alföldi gulyásleves Gombás, vörösboros gulyás
Bajai halászlé Halászlé vegyes halból
Bográcsgulyás Körömpörkölt
Bográcsgulyás másképp füszerezve Paprikáskrumpli
Bográcsos hallecsó Pikáns gulyás
Bográcsos pörkölt cigányosan Pontypaprikás
Currys bográcsos sertéspörkölt Pusztapörkölt bográcsban
Csülkös babgulyás

Képgaléria:

 
 
 
Kiemelt partnerek:

Címkék: kertiparti, kerti-parti, bogrács, bogrács receptek, bográcsgulyás, grill ételek, grillezés, sütés szabad tűzön, kürtőskalács, kürtőskalács recept, kürtőskalács sütés, szendvicsek, szendvics receptek, saláták, salátaöntetek, öntetek, saláta receptek, hidegtál,
 hidegtál receptek, nyárson sütés, garden party, gardenpartyWebdesign: Winklerné Vámosi Nóra - © minden jog fenntartva